Bugun...

Prens Selman'ı suikast korkusu sardı: Bunu yaparsam beni öldürürler

Suudi Arabistan Veliaht Prens Muhammed bin Selman, görüştüğü ABD'li yetkililere İsrail ile normalleşme adımlarını atmaları durumunda suikasta kurban gitmekten endişe duyduğunu iletti. Selman, eski Mısır Devlet Başkanı Enver Sedat'ı örnek göstermiş.
facebook-paylas
 Tarih: 15-08-2024 15:12:20

Prens Selman'ı suikast korkusu sardı: Bunu yaparsam beni öldürürler

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, ülkesinin İsrail'le ilişkileri normalleştirmesine yönelik görüşmeler nedeniyle öldürülebileceğini düşündüğünü ABD Kongre üyelerine iletti.

ENVER SEDAT'I ÖRNEK GÖSTERDİ

Amerikan Politico'da yayınlanan haberde; Prens bin Selman, hayatından endişeli olduğunu ve İsrail'le bir anlaşmanın Filistin devletini kapsaması gerektiğini dile getirdi. Suudi Prensin, İsrail'le anlaştıktan sonra 1981'de suikasta kurban giden eski Mısır Devlet Başkanı Enver Sedat'ı da örnek gösterdiği belirtildi.

ABD'DEN MEDET UMUYOR

Haberde, "Prens bin Selman'ın, İsrail'le ilişkileri düzeltmesi için Suudi Arabistan'a baskı yapan ABD'yi bu yolla ülkesi için daha uygun bir anlaşmaya ikna etmeye çalıştığı" yorumu yapıldı.

ANLAŞMA SAĞLANMAK ÜZEREYDİ

Gazze'ye saldırıların başladığı 7 Ekim öncesinde Suudi Arabistan ve İsrail arasında normalleşme görüşmeleri sürüyordu. İsrail öncesinde, ABD arabuluculuğunda bazı Arap ülkeleriyle ilişkileri normalleştirmişti.

MÜZAKERELERİN KAPSAMI

Politico, Suudi Arabistan ve İsrail arasında gizlice yürütülen müzakerelerde ele alınan normalleşme anlaşmasının, nükleer program ve teknolojiye yatırım karşılığında Riyad'ın Çin'le anlaşmaları sınırlamasını da içerdiğini aktardı.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Muhammed Bin Selman Suudi Arabistan Suudi Arabistan Prens Selman Enver Sedat Orta Doğu Kurban İsrail Dünya Mısır Orta Doğu Politika Dünya Güncel Haberler

Dünyayı panikleten maymun çiçeği nasıl bulaşıyor, belirtileri neler?

Sokak ortasında eşini defalarca bıçaklayarak katletti, cani kocayı linçten polis kurtardı

Özel'in koltuğunu isteyen biri var! Niyetini açıkça belli etti

Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER DÜNYA Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI